Cauze și tratament a părului despicat

Ca orișicare femeie dorim să arătam bine și desigur să avem un păr frumos și sănătos însă nu este atît de simplu, deoarece deseori apar probleme, spre exemplu părul despicat. O problemă destul de des întîlnită în special la părul mai lung de 30 de cm, care inevitabil devine mai sensibil și nu rezistă la mulți factori din mediul extern. Cînd lungimea părului e atît de mare stratul protector al părului cuticula se deterioreaza și ca rezultat structura internă a părului se distruge. De regulă firele despicate pot ajunge pînă la 2-3 cm și sunt mai deschise la culoare, ceea ce le face să se diferențieze de firele de bază. Alte cauze de despicare este vopsitul frecvent al părului, folosirea excesivă a produselor de coafat( fixative, gel pentru păr, spumă, ceară, folosirea excesivă a uscătorului și îndreptarea părului. Dar tot fiind faptul că ai nevoie de ele, macar parțial cum ai putea să-ți protejezi părul!?

Vă prezentăm 8 metode simple împotriva despicării vîrfurilor părului:
Desigur că metoda cea mai eficientă împotriva despicării vîrfurilor sunt — foarfecele. Deși nu este 100% deoarece firele despicate nu apar din cauza ca rar vă faceți frezura. De aceea în ajutor ne vin alte mijloace, și trebuie să vă spun că cele mai multe dintre ele ne sunt cunoscute, ele sunt mereu prezente în frigidere, beciuri și magazii.

Și deci vă prezentăm 8 metode simple și excelente pentru a scăpa de despicarea vîrfurilor:

sampon din ou

Șamponul din ou

Dar nu unul care este vîndut în magazine. Trebuie să faceti un șampon din ou în conditii casnice este foarte simplu: o lingură mică de rozmarin tocat mărunt ( e de dorit să fie proaspăt, dar se poate și uscat) două căni de apă ferbinte și un ou. Lăsați rozmarinul în apă fierbinte 20 min. pînă se răcește. Sparge oul în infuzia cu rozmarin și amestecați-l, spălați-vă părul cu amestecul dat ca fiind un șampon obișnuit, masați ușor pînă la rădăcini și vîrfuri.

 

 

papaya

Papaya pentru tratarea vîrfurilor

Papaya trebuie să fie coaptă și suculentă. Este suficientă utilizarea unei jumătăți de fruct, totuși dacă părul este des și lung atunci folositi tot fructul. Curățiți fructul și scoateți semințele, iar miezul îl sfărîmați cu o furculiță. Dupa care adăugați o jumătate de cănuță de iaurt și se amestecă bine. S-a primit un super amestec terapeutic și foarte gustos. Masați amestecul dat pe toată lungimea părului și scalp. Lăsați pe 30 min. Apoi spălați-l imediat.

 

Ulei de ricin

Balsam din ulei de Ricin

Uleiul de ricin – este un ingredient foarte valoros pentru îngrijirea părului. Acesta poate fi utilizat separat sau se poate de amestecat cu ulei de masline în proportii egale. Aplicați uleiul pe păr, acoperiți-l cu un prosop cald și lăsați pe 30 min. Apoi se spală părul cu șampon obișnuit.

 

 

 

Lapte

Cremă-Tonica din lapte

Acest tratament este bine să-l faceți după ce ați spălat părul cu șampon. Luati o lingură de frișcă și o jumătate de pahar cu lapte, după care se amestecă bine. Cu compoziția primită se masează părul dar în special vîrfurile despicate. Lăsați crema din lapte pe păr aproximativ 15 min. după care spălați-l bine.

 

 

Mierea

Ajutorul Mierei

Mierea – este cu adevărat “Totul” în protecția tinereții și frumuseții. Și în problema despicării părului își va face efectul așteptat. Se amestecă o jumătate lingură de miere cu brînză de vaci. Cu compoziția primită masați părul și vîrfurile despicate, lăsați amestecul pe 20 min. după care clătiți cu apă. Pe lîngă tratarea vîrfurilor această mască va reda luciul părului tău.

 

 

 

Bere

Halba de Bere

Berea obișnuită, poate fi chiar și cea mai simplă, ieftină și destul de potrivită. Simplitate și frumusețe. Cel mai bine este nu doar să clătiți părul cu bere, dar și să-l masați un pic, după care lăsați pe un timp ca să se îmbibe mai bine. Doar o problemă va rămîne — mirosul de bere, care ușor se poate de înlocuit cu aroma unui spray frumos mirositor.

 

 

Avocado

Avocado

Nu obosesc să mă uimesc de acest fruct. Cît de norocoase sun femeile care pot să crească în grădina sa acest fruct! E bine că macar în magazinele noastre nimeresc aceste fructe, de unde pot fi procurate , pentru început macar de probă. Pentru păr totul este foarte simplu, sfărîmați fructul cu o furculiță pînă se primește o compoziție omogenă cu care masați părul și vîrfurile despicate. Cu cît mai mult ve-ți masa — cu atît mai mare efect va avea. Sau puteți lăsa pe 5-20 min. pe păr, să se îmbibe și atunci va avea un efect și mai bun de vindecare. Dacă în soluția creată din avocado ve-ți adăuga și o lingură de ulei de masline părul va primi și strălucire. După care spălăv părul cu apă simplă.

 

Ulei de masline

Uleiul de Masline

Uleiul de masline trebuie puțin încălzit și se aplică pe păr. Înveliți capul cu un prosop. După o jumătate de oră se spală cu șampon.

Aveți grijă de hidratarea organismului—beți cît mai multă apă, trebuie să fie suficientă pentru procesele de existență, dar și pentru hidratarea pielii și a părului. De asemenea alimentele în care sunt prezente proteinele, vitaminele și mineralele- vă vor fi de ajutor.
Nu uitați de măștile pentru păr. Măștile trebuie efectuate după fiecare spălare, de altfel- se deshidratează părul, crește lent, lipsește vitalitatea. Iar toate acestea duc la despicarea vîrfurilor.

 

Lasă un răspuns

Puteți folosi aceste tag-uri HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>