Cauzele aparitiei parului sur!

fire-albe-de-par

Unii oameni consideră că părul sur le dă imaginii sale un aer de aristocratism, pentru alții este o reamintire de apropierea îmbătrînirii. Cu toate acestea, știm noi cu toții că părul inevitabil îmbătrînește cu timpul (  în cazul în care nu am reușit să-l păstrăm pînă la bătrînețe).

Oamenii de știință au abordat în serios studiul cauzelor apariției părului sur, și așa cum cred ei au ajuns la o esentă. Pigmenții de melanină răspund de culoarea părului, produs de melanocite situate in foliculii de păr.

 Cercetătorii au constatat că peste ani melanocitele se deteriorează și încetează să mai producă melanina. Oamenii de știință se referă la deteriorarea ADN-ului și acumularea de peroxide de hydrogen în foliculi, și de dezechilibrul de producere a melaninei. Fără melanină noul fir de păr care crește este fără pigmenți, în rezultat crește firul de păr cu o culoare sură sau albă. Unii oameni încep să însurească din tinerețe sau chiar din adolescență. De regulă , apariția părului sur este determinat genetic. Deci , dacă părinții dumneavoastră au îmbătrînit devreme, și dumneavoastră  ve-ți avea aceiași soartă. Fumatul sau insuficiența de vitamine( în special vitamina B12) de asemenea pot contribui la aparitia prematură a părului sur. Dacă nu credeți că părul sur va face să aratați mai sofisticat, puteti cu ușurință să vopisiți părul sur  cu o culoare de orice nuanță.

Tag-uri:  ,

Lasă un răspuns

Puteți folosi aceste tag-uri HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>